Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csodához vezető út nehéz terepen vezet keresztül
  2016-07-21 22:07:48, csütörtök
 
  Ekkor így szólt Illéshez az Úr igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad. (1Kir 17:8-10, NCV fordítás)

Amikor rémült vagy és sebezhető, amikor nem tudod, merre menj, amikor nem tudod mennyi ideig fog tartani, és nem tudod, mi történik majd, amikor odaérsz, akkor te mit teszel?

Jusson eszedbe, hogy a csodához vezető út gyakran nehéz terepen vezet keresztül.

A Bibliában is találunk erre példát az 1Királyok 17:8-10-ben: "Ekkor így szólt Illéshez az Úr igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad." (NCV ford.)

Isten azt kérte Illéstől, hogy gyalogoljon 100 mérföldet aszály idején egy veszélyes területen, ahol mindenki tudta, ki ő, és mindezt akkor, amikor Ahab király vérdíjat tűzött ki a fejére. Amikor végül Illés megérkezett Sareptába, találkozott egy szegény özvegyasszonnyal, aki gondoskodott róla. De hogy tudta az özvegyasszony megóvni, megvédeni egy nagy pogány városban olyan emberektől, akik az életére törtek?

A csoda nem olyankor történik, amikor minden jól megy. A csoda akkor történik, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Illés nem mondta azt, hogy “Uram, a terveddel kapcsolatban három dolog nem jó. Először is, rossz irányba küldesz. Másodszor, rossz helyre küldesz. Harmadszor, alkalmatlan védelmezőt rendelsz hozzám."

Illés egyszerűen csak engedelmeskedett.

Isten csodához vezető útja gyakran nehéz terepen vezet át, mert ez arra kényszerít bennünket, hogy Istentől függjünk.

Néhány példa erre:

Amikor Mózes a zsidókat kivezette a rabszolgaságból az Ígéret Földjére, akkor először át kellett kelniük a Vörös-tengeren.

Mielőtt Dávid megölte Góliátot, csatasorba kellett állnia.

Isten azt mondta Jósafátnak, hogy az énekeseket állítsa a sereg élére, és végül így győztek. Szerinted mennyi hite kellett, hogy legyen, hogy ezt vállalja?
A csodák sohasem a "komfortzónánkban" történnek, ahol minden szép és jó. Nincs szükséged csodákra, amikor minden jól megy. Csak akkor van szükséged csodákra, amikor olyan helyzetben vagy, hogy azt érzed, nincs tovább, amikor halálra vagy rémülve, amikor bizonytalan vagy, amikor ki vagy szolgáltatva és sebezhető vagy.

Vannak az életben most nehézségeid, például a pénzügyeid, az érzelmeid, a kapcsolataid területén, vagy esetleg valami fizikai nehézséggel küzdesz? Kissé ideges, feszült és bizonytalan vagy? Gratulálok. Akkor a csodához vezető úton vagy!

Éppen úgy, ahogy Illéstől, Isten tőled is azt várja, hogy engedelmeskedj, hogy láthasd az út végén a csodát, amit cselekszik majd.

Beszéljetek róla:

Mi az, amit Isten kér tőled, de te nehéznek érzed megtenni?
Mit szeretnél, hogy Isten megtegyen az életedben? Hogyan nyilvánítottad ki már azt, hogy számítasz arra, hogy Ő csodát fog tenni az életedben?
Kik azok az emberek, akikre számíthatsz, amikor a hitedet megpróbálja Isten és nehézségeken mész keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.05.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: özvegyasszonynak, özvegyasszonnyal, komfortzónánkban, engedelmeskedett, megparancsoltam, rabszolgaságból, engedelmeskedj, nyilvánítottad, özvegyasszony, gondoskodjék, gondoskodott, szolgáltatva, kapcsolataid, nehézségeken, kapcsolatban, bizonytalan, nehézséggel, nehézségeid, megérkezett, megpróbálja, gyalogoljon, találkozott, alkalmatlan, beszéljetek, számíthatsz, gratulálok, cselekszik, egyszerűen, harmadszor, védelmezőt, csatasorba, kényszerít, emberektől, énekeseket, jósafátnak, pénzügyeid, csodához vezető, veszélyes területen, szegény özvegyasszonnyal, özvegyasszony megóvni, nagy pogány, életére törtek, csoda akkor, terveddel kapcsolatban, zsidókat kivezette, énekeseket állítsa, sereg élére, csodák sohasem, életben most, kapcsolataid területén, hitedet megpróbálja, Amikor Mózes, Ígéret Földjére, Mielőtt Dávid, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Gizike bar...  Beney Zsuzsa - Álom  Szép estét  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Ahogy emelkedik a rezgés...  A fenyő nem szép fa, (...)  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Próbálkozni kell ahhoz,  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A fák lelke  Pillangó  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Alvó cica  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Volt egy...  Két ember becsülete  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A Gömb  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Az embernek a társa: hiányzik.  Esti kép  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Nehezen engedem  Alakot vált...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ázzal aki csak szép  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ... 
Bejegyzés Címkék
csodához vezető, veszélyes területen, szegény özvegyasszonnyal, özvegyasszony megóvni, nagy pogány, életére törtek, csoda akkor, terveddel kapcsolatban, zsidókat kivezette, énekeseket állítsa, sereg élére, csodák sohasem, életben most, kapcsolataid területén, hitedet megpróbálja, özvegyasszonynak, özvegyasszonnyal, komfortzónánkban, engedelmeskedett, megparancsoltam, rabszolgaságból, engedelmeskedj, nyilvánítottad, özvegyasszony, gondoskodjék, gondoskodott, szolgáltatva, kapcsolataid, nehézségeken, kapcsolatban, bizonytalan, nehézséggel, nehézségeid, megérkezett, megpróbálja, gyalogoljon, találkozott, alkalmatlan, beszéljetek, számíthatsz, gratulálok, cselekszik, egyszerűen, harmadszor, védelmezőt, csatasorba, kényszerít, emberektől, énekeseket, jósafátnak, pénzügyeid, helyzetben, szidónhoz, történnek, sebezhető, megvédeni, szerinted, keresztül, sareptába, bibliában, területén, szükséged, érzelmeid, helyzetbe, szeretnél, terveddel, életedben, megtegyen, mérföldet, számítasz, veszélyes, másodszor, bennünket, kivezette, területen, rendelsz, olyankor, megtenni, csodákra, történik, illéshez, góliátot, fordítás, mindenki, kerülünk, csodához, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3018
  • e Hét: 16703
  • e Hónap: 27756
  • e Év: 89057
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.